« Nieuwsbrief

Gepubliceerd op 28-07-2022

Vakanties worden weer geboekt, we durven weer voorzichtig vooruit te kijken. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn helaas en ook dat merken we nog steeds elke dag. Brandstofprijzen, huren, huizen, energie en bouwmaterialen, het is allemaal fors duurder! Hoe kunnen we besparen en waarop?

Als rijschool zal ik n paar tips geven om die vakanties en je woon werk te verlichten.

Als je persé met de auto moet denk dan aan je bandenspanning, wekelijks controleren. Kijk of je banden niet verkeerd afslijten, dat kost namelijk ook veel brandstof en laat dan je auto uitlijnen. Rij zoveel mogelijk met je ramen dicht voor de stroomlijn van de auto. Is het heel warm gooi dan even al je ramen open, airco dan even aan en daarna ramen dicht en je airco niet te koud zetten. Monteer geen bredere banden dan nodig, breed is weerstand is brandstof. Als je geen echt warme dagen hebt zet dan de airco eens uit, je normale systeem kan ook best verkoelend werken. Tank niet op de snelweg.

Schakel op tussen 2200 en 2700 toeren en laat de auto zoveel mogelijk uitrollen. Kijk ver vooruit zodat je tijdig kunt zien hoe de situatie voor je op de weg is zodat je daar tijdig actie op kunt nemen. Zorg met je plug-in auto dat de accu opgeladen is, scheelt echt n hoop.

Op je vakantie is n dakkoffer echt iets wat brandstof kost. Kijk nog eens goed of alles wel mee moet wat klaar staat....

Al eens aan motorrijden gedacht, kan tegenwoordig ook al elektrisch en een motor is stukken goedkoper dan n auto in het gebruik. Bijna geen wegenbelasting, zuinig, geen files en makkelijk parkeren zijn maar n paar voordelen.

Hopelijk mogen we weer n beetje genieten en kun je met bovenstaande iets.

WP-20150805-002-1546171428.jpg