Onze werkwijze

Graag vertel ik je hoe we bij Bij-Jack te werk gaan en welke stappen je mag doorlopen op weg naar je rijbewijs. Uiteraard begint alles tijdens de proefles en die is GRATIS!

Proefles: Gratis.

Onze pakketprijzen staan onder het kopje pakketprijzen op deze site.

Hieronder staat uitgewerkt wat alle losse toetsen kosten en wat het inhoudt.

Praktijkles: losse les van 60 minuten kost in 2024 € 65,00 maar met n pakket van 40 lessen komt dat uit op € 62,50 p les!
Bij het autorijden zijn naast veiligheid de volgende aspecten belangrijk: bediening van de auto, kennis van verkeersregels, verkeerstekens, verkeersinzicht, bijzondere verrichtingen, sociaal aangepast en milieubewust rijden. Om dit aan te leren rekent men in Nederland gemiddeld 46 uur als er totaal geen basiskennis aanwezig is.

Theorie examen: 
Om op te mogen voor het praktijkexamen moet je eerst het theorie examen hebben behaald. Dit mag je aanvragen vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent. Theorie is anderhalf jaar geldig.

Tussentijdse toets: kosten € 299,00
Bij de keuze van het lespakket, na de proefles, bespreek je met je rij-instructeur of je tussentijds een toets wilt doen. Het voordeel van het afleggen van een T.T.T. is dat je weet hoe het er op het examen aan toe gaat en soms kun je vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen behalen.

Praktijkexamen: kosten € 299,00 exclusief eigen verklaring(€ 43,50)
Na de tussentijdse toets wordt het praktijkexamen aangevraagd en in de tussenliggende tijd verbeteren we de aandachtspunten die we bij de T.T.T.  hebben mee gekregen. Als je niet voor een tussentijdse toets kiest, bepaal je in overleg met je mij wanneer het praktijkexamen aangevraagd wordt.

Faalangst examen: kosten € 340,00

Her-examen kost  € 299,00

NOR, na 4 x CBR examen kost € 340,00

Voor een toets of examen moet je een zelfreflectie formulier invullen wat na afloop met je wordt besproken.

De Eigen Verklaring (CBR)

Alvorens je het 1ste praktijkexamen bij het CBR mag gaan doen moet je eerst een eigen gezondheidsverklaring indienen. Deze verklaring is een officieel CBR document en heeft een geldigheidsduur van 6 maanden.

Bij-Jack werkt volgens de RIS methode, hieronder vertel ik  je wat het inhoudt en waarom dit een grotere kans van slagen heeft.

Waarom Rijopleiding In Stappen?

Beginnende bestuurders zijn veel te vaak betrokken bij verkeersongelukken. Uit onderzoek blijkt dat de onervaren chauffeur, na het volgen van de Rijopleiding In Stappen, veiliger het verkeer in gaat. Bovendien heeft deze opleiding een veel hoger slagingspercentage dan de reguliere opleiding.

Hoe werkt het dan?

Je gaat in stappen (46) door de materie van makkelijk naar moeilijk. Deze 46 stappen zijn ondergebracht in 4 modules.

  • Module 1 voertuigbediening en voertuigbeheersing
  • Module 2 beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en situaties
  • Module 3 complexe voertuigbediening en beheersing van complexere verkeersmanoeuvres en situaties
  • Module 4 veilig en verantwoorde verkeersdeelname.

Iedere module sluit je af met een toets. Toets 1 en 2 kosten niets. De 1ste en 2e toets worden afgenomen door mij, de derde (TTT), door een CBR examinator. De 4e en laatste toets is je praktijkexamen.

Ik ben zowel bij de toetsen als bij het examen altijd aanwezig.

Lesboek Rijopleiding In Stappen.

Bij de start krijg je een lesboek. Ook krijg je huiswerk zodat je je kunt voorbereiden op het onderwerp van je volgende les. Alle resultaten worden op je instructiekaart genoteerd zodat je ook zelf je vorderingen kunt volgen en precies weet wat je zwakke en sterke punten zijn.

De voordelen op een rij:

  • Fors hogere slagingskans
  • Hogere kwaliteit van je rijopleiding.
  • Stap voor stap aanpak steeds voorgedaan door mij (demo's)
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer.
  • Inzicht in je vorderingen door je persoonlijke instructie kaart

 

Vraag nu een gratis proefles aan »